Julegaven som ble borte spilles for syvende gang julen 2020!

 

14. november: Torshov Deichman Bibliotek kl 11:00 og 12:30 (AVLYST)

 

5. desember: Lørenskog Kulturhus, billetter cc: 150,- HER

12. desember: Lørenskog Bibliotek kl 13 (gratis inngang)

19. desember: Bjørvika Deichman hovedbibliotek kl 12 (gratis inngang)

20. desember: Bånkall Gård kl 14:00, billetter kjøpes på vipps bedrift 563731, cc: 100,-

Om stykket:

Julegaven Som Ble Borte er en stemningsfull juleforestilling for hele familien, med musikk og manus av Stine Cecilie Winther. Stykket legger legger vekt på viktige verdier som felleskap, vennskap og samhold, og at de materielle tingene man får i gave på julekvelden ikke er det viktigste. Vi får møte en liten familie med mor og to barn på 7 og 9 år, Ylva og Henrik. Familien bor i en fjellbygd der alle forbereder seg til jul. Ylva ønsker seg så inderlig en teddy, og historien spinnes på hennes drøm om den perfekte julegaven. Men uvanlige og spennende ting skjer når «Fru Berg» som jobber i leketøysbutikken, bestemmer seg for å spille de som handler julegaver i butikken hennes et lite puss.

Fru Berg synes nemlig det bare er styr med jula, og mener barna bare bryr seg om gavene de skal få, og at de ikke forstår hva som egentlig er viktig når det er jul, nettopp det å være gode og snille mot hverandre. 

 

Når folk kommer for å handle i leketøysbutikken, later Fru Berg som hun pakker inn gavene, men egentlig gjemmer hun de på et hemmelig sted. Kan det bli jul uten julegaver? 

 

ASK SceneKunst ringer julen inn med flotte kostymer og koselige julescene. Det blir det sang og musikk, humor og spenning når mysteriet skal løses.

Praktisk:

Forestillingen passer godt for barn og familier med barn fra 3 år og oppover.

Varighet: ca 45 min

Etter forestillingen blir skuespillerne igjen for å hilse på barna. Alle er velkomne opp på scenen for å hilse på "Teddy" og se på de spennende rekvisittene.

Forestillingen hadde urpremiere i november 2014, og har siden vært satt opp på biblioteker, kulturhus, barnehager og kulturkafeer. Les omtale fra fjorårets premiere HER.

Tilbakemeldinger fra tidligere forestillinger:

"Takk for en aldeles nydelig juleforestilling som gledet over 100 barn og voksne. Mange ble rørt over det fine budskapet forestillingen har, og vi tror folk gikk hjem etter endt forestilling, og tenkte litt ekstra over hva jula handler om. Skuespillerne vartet opp med gode skuespillerprestasjoner, sang og dans. Tusen takk til ASK Senekunst for at julestemningen kom tidlig til mange familier på Ringerike i år"

Ringerike Bibliotek / Ringerike Blad

"Barna satt som tente lys og fulgte med. At våre småbarn satt rolig så lenge, sier litt om forestillingen.

Det var kvalitet, engasjerte skuespillere som levde seg inn i spillet med fine sanger og musikk.

Ikke minst gav det et fint budskap om at gaver betyr ikke alt.

Ekstra spennende var det for våre barn, at de fikk se julenissen! Koselig for både store og små"

Aker Brygge Barnehage

”Tusen takk for morsomt og koselig juleteater her i Brumlebassen! Barna storkoste seg og de tok med seg mange av elementene inn i leken utover uken. (Noe som tyder på gode inntrykk og opplevelser). Det var supert at det også passet så godt til de aller minste! Dette overrasket oss (da det fort kan bli litt skummelt for de små), men gjorde oss veldig glade for at de også fikk denne opplevelsen”

Pedagogisk leder, Brumlebassen Barnehage

“Både barn og voksne var veldig fornøyde. Foreldrene fortalte at barna hadde snakket mye om teateret hjemme. Vi gleder oss til neste år!”

Daglig Leder, Rudshøgda Barnehage 

”Dere er så profesjonelle og dyktige skuespillere. Tusen takk nok en gnag,

for fantastisk forestilling, like morsomt for både store og små”.

Daglig leder, Child Planet Atlantis

“Tusen takk for kjempefin forestilling. Dette var veldig gøy. Jeg ble veldig rørt, så koselig og fin juleforestilling, ikke bare for de minste, men også for oss voksene”

Barnehageansatt, Rudshøgda Barnehage

Vi i ASK SceneKunst gleder oss til å høre fra deg!