top of page

ASK SceneKunst er et turnérende teaterkompani. Vi kommer dit du er.

Vi spiller på ulike kulturarenaer, og har god erfaring med alt fra barnehageforestillinger til produksjoner på store kulturhus. Vi har base i Oslo, men turnerer i hele landet.

 

Vi har forestillinger som spilles året rundt, i tillegg til sesongbaserte forestillinger.

 

​Ta kontakt dersom du ønsker en skreddersydd forestilling eller eventyrstund.

 

Vi setter alltid av tid til at barna får hilse på skuespillerne etter endt forestilling!

Les mer om våre produksjoner under.

karius og baktus.jpg

"KARIUS & BAKTUS"

Karius & Baktus er en norsk barnebok fra 1949. Den har tekst og illustrasjon av Thorbjørn Egner og musikk av Christian Hartmann. Boken ble skrevet til fryd for mange, men også til skrekk og advarsel for dem som slurvet med tannpussen.

 

Forestillingen har beholdt sin popularitet i mer enn 60 år, og handler om de to tanntrollene Karius og Baktus som lever glade dager i tennene til gutten Jens. Jens pusser aldri tennene sine og spiser bare loff med sirup på - favorittretten til Karius og Baktus! En dag får de i midlertidig smake på en annen virkelighet da Jens får tannverk og må dra til tannlegen for å bore i hullene sine.

Når ASK nå setter opp Karius & Baktus er det med masse tull, tøys, latter og moro. Vi får møte de to trollene med ablegøyer, dans, sang og morsomme kostymer. Med Thorbjørn Egner sin velkjente fortelling, og med originalmusikk av Christian Hartmann, får både barn og voksne stemme i, og synge med til de kjente og kjære melodiene.

Vi gleder oss til å spre latter og glede, samt videreføre viktigheten av en god tannpuss. Forestillingen spilles på kulturhus, biblioteker, teatre og kulturkaféer. 

ASK SceneKunst hadde premiere på forestillingen i oktober 2017 og siden den gang har vi spilt forestillingen i ulike deler av landet. Vi ser frem til et spennende år med de to tanntrollene på scenen i 2021.

PASSER FOR 0-100 ÅR

VARIGHET CA. 35 MINUTT

 

Bookinganvarlig,

Lørenskog Hus

Jeg har sett og selv turnert med "Karius og Baktus" mange ganger, men dette synes jeg var en utrolig god versjon. Dere var tro til originalen, men hadde allikevel flere morsomme og nye elementer med.

Her får vi slapstick på slapstick, og det funker. Jeg booker dere gjerne igjen". 

Medarbeider,

Lier Kulturhus

"Alle barna kom ut med et stort smil om munnen og snakket om hvor gøy de hadde hatt det.

Dette er det beste barneteateret vi har hatt på huset". 

Bookingansvarlig,

Hadeland Glassverk

For en suksess! Karius og Baktus underholdt oss for full sal under Barnas Helg, til stor glede for både voksne og barn. Forestillingen har masse humor, fin musikk og er en herlig gjengivelse av "Karius og Baktus" som vi kjenner de fra før. Takk for at dere bidro til et vellykket arrangement og masse glade barn:)

Publikummer,

Deichmanske Bibliotek

Tusen takk for fantastisk forestilling.

Dere får mye skryt i lokalmiljøet, og min sønn synes forestillingen var kjempemorsom. Han var veldig fornøyd med dagen.

"JULEGAVEN SOM

BLE BORTE"

Julegaven Som Ble Borte er en stemningsfull juleforestilling for hele familien, med musikk og manus av Stine Cecilie Winther.

 

Stykket legger legger vekt på viktige verdier som felleskap, vennskap og samhold, og at de materielle tingene man får i gave på julekvelden ikke er det viktigste.

 

Vi får møte en liten familie med mor og to barn på 7 og 9 år, Ylva og Henrik. Familien bor i en fjellbygd der alle forbereder seg til jul. Ylva ønsker seg så inderlig en teddy, og historien spinnes på hennes drøm om den perfekte julegaven. Men uvanlige og spennende ting skjer når «Fru Berg» som jobber i leketøysbutikken, bestemmer seg for å spille de som handler julegaver i butikken hennes et lite puss.

Fru Berg synes nemlig det bare er styr med jula, og mener barna bare bryr seg om gavene de skal få, og at de ikke forstår hva som egentlig er viktig når det er jul, nettopp det å være gode og snille mot hverandre. 

Når folk kommer for å handle i leketøysbutikken, later Fru Berg som hun pakker inn gavene, men egentlig gjemmer hun de på et hemmelig sted.

 

Kan det bli jul uten julegaver? 

Forestillingen hadde urpremiere i november 2014, og har siden vært satt opp på biblioteker, kulturhus, barnehager og kulturkafeer.

PASSER FOR 2-100 ÅR.

VARIGHET CA. 45 MINUTT

Ringerike Blad

"Takk for en aldeles nydelig juleforestilling som gledet over 100 barn og voksne.

Mange ble rørt over det fine budskapet forestillingen har, og vi tror folk gikk hjem etter endt forestilling, og tenkte litt ekstra over hva jula handler om.

Skuespillerne vartet opp med gode skuespillerprestasjoner, sang og dans.

Tusen takk til ASK Senekunst for at julestemningen kom tidlig til mange familier på Ringerike i år"

Brumlebassen BHG

”Tusen takk for morsomt og koselig juleteater her i Brumlebassen! Barna storkoste seg og de tok med seg mange av elementene inn i leken utover uken. (Noe som tyder på gode inntrykk og opplevelser). Det var supert at det også passet så godt til de aller minste! Dette overrasket oss (da det fort kan bli litt skummelt for de små), men gjorde oss veldig glade for at de også fikk denne opplevelsen”

Pedagogisk leder, Brumlebassen Barnehage

Aker Brygge BHG

"Barna satt som tente lys og fulgte med. At våre småbarn satt rolig så lenge, sier litt om forestillingen.

Det var kvalitet, engasjerte skuespillere som levde seg inn i spillet med fine sanger og musikk.

Ikke minst gav det et fint budskap om at gaver betyr ikke alt.

Ekstra spennende var det for våre barn, at de fikk se julenissen! Koselig for både store og små"

Aker Brygge Barnehage

"PRINSESSEN SOM INGEN
KUNNE MÅLBINDE"

Prinsessen som Ingen Kunne Målbinde er en koselig og hjertevarm eventyrstund for hele familien.

 

Skuespillerne leser og dramatiserer det kjente og kjære eventyret av Asbjørnsen og Moe med fine kostymer og morsomme rekvisitter.

Du vil få fengende musikk i det Askeladden beveger seg fra sted til sted med sin kjente replikk "Jeg fant, jeg fant". Og hva fant han vell?

Her får barna være med å kommentere og hjelpe Askeladden underveis. For det er snodige ting Askeladden ønsker å ta med seg til Prinsessen.

En stor suksess i et lite format.

PASSER ALLE FRA 2-100 ÅR.

VARIGHET CA. 25 MINUTT

"JAKTEN PÅ PÅSKEHAREN"

 

I mange norske familier er det påsketradisjon å gjemme og lete etter påskeegg og fortelle barna små historier om påskeharen. Men vet vi egentlig hvem han er, hvor han bor, eller hva han gjør resten av året?

I stykket «Jakten på Påskeharen» møter vi de to vennene Lill og Mona, som sammen legger ut på en magisk reise, på jakt etter Påskeharen.

 

Det blir humor og spenning, sang og dans når ASK SceneKunst ringer våren inn med dette humorfylte påskeeventyret.

 

Dette er en aktiv forestilling, der barna i stor grad er med på jakten de to vennene står ovenfor og de får komme med innspill, gjette og foreslå.

 

Påskeharen liker musikk, og vi legger vekt på dette i stykket.

 

Påskeharen legger ut spor og ledetråder som de to jentene må følge for å finne han. Og hvem vet? Kanskje vi får møte den ekte påskeharen og høre hans historie en gang for alle.

PASSER FOR BARN FRA 3 ÅR

VARIGHET CA. 25 MINUTT

Plakat -JAKTEN PÅ PÅSKEHAREN.jpg
røde Stoler
bottom of page